Добрич с нова транспортна схема

Актуални новини
09:36 - 01 Май 2023
2352
Добрич с нова транспортна схема

Новата транспортна схема на Добрич влиза в сила от днес. Според нея автобусите ще обслужват тринадесет линии, съобщават от Община Добрич. За целта общинското предприятие "Градски транспорт“ ЕООД закупи и пусна в експлоатация от 1 април 20 нови дизелови автобуса „Карсан“. Те са с дължина 20 метра, капацитет до 60 пътници, като от тях 21 места са седящи и 39 са правостоящи места. 

За по-голяма информираност на гражданите, шофьорите на автобусите раздават на пътниците книжки.  В тях са посочени 13-те пътни линии и новото разписание на автобусите. 

Схемата бе обявена за обществено обсъждане в периода 21.02 – 22.03.2023 г. и изложена в Централна градска част за информация на гражданите, допълват от Община Добрич. Постъпили са 32 предложения и възражения от граждани, като от тях са приети само две. 

Автобусите трябваше да се движат по новото разписание от 1 април, но Общински съвет Добрич гласува решение началото да се забави, за да може да се обозначат новите 81 спирки и да се начертае маркировката по пътните артерии.