Добрина: Кметът на Неделино спаси вдовица от бялата смърт

У нас
15:20 - 10 Януари 2020
4003
Добрина: Кметът на Неделино спаси вдовица от бялата смърт

Добрите хора у нас не са свършили - кметът на родопския град Неделино Боян Кехайов буквално спаси вдовица от бялата смърт, след като издейства цял камион дърва за огрев.

Възрастната жена живее в село Еленка. Преди седмица помощната постройка към къщата й изгоряла при пожар. Пламъците унищожили и дървата за огрев на родопчанката. Децата на самотната жена живеели в големи градове във вътрешността на страната и нямало как да помогнат. Тогава бабата потърсила съдействие от кмета.

„Не мога да оцелея зимата. Децата и внуците ми са далеч“, споделила през сълзи женицата.

Дни по-късно Боян Кехайов организирал акция със служители на общинската администрация, селски кметове и кметски наместници. Заедно успели да напълнят един камион с дърва. Таксите за сечта платил отново кметът на Неделино.

С доброволен труд дървата за огрев са нарязани, доставени, нацепени и подредени в имота на жената, тръби щастливо 24rodopi.com.

ВИЗИТКА: Боян Кехайов е кмет на община Неделино от 2015 г. Завършил е УНСС – София със специалността управление на териториални системи – области и общини. Има и висше юридическо образование от Югозападния университет „Неофит Рилски”в Благоевград. Целият му трудов стаж преди да бъде избран за кмет е бил в системата на МВР. Кехайов е изминал цялата йерархична стълбица във вътрешното министерство. Два пъти е бил директор на Областна дирекция на МВР – Кърджали.