Доброволци разчистиха огромно сметище край Пловдив

Новини
10:35 - 20 Април 2021
1458
Доброволци разчистиха огромно сметище край Пловдив

Огромно количество отпадъци бяха изринати и събрани от трудно достъпно дере, намиращо се в близост до Пловдив, по пътя за село Лилково.

Почистването на нерегламентираното сметище беше извършено от доброволци на Сдружение БГ Бъди активен и Аварийно спасяване Пловдив в партньорство с Община „Родопи“ и КМД Пловдив.

Това не е първата подобна акция на организаторите от БГ Бъди активен. През изминалата 2020 година, благодарение на “Партньорство за красива и чиста България бяха извозени над 110 тона отпадъци от нерегламентирани сметища в страната, отново в партньорство с местната власт и колекторските фирми.

“Въпросът с управлението на отпадъците стои пред цялото общество. Често обвиняваме системата за нейната неефективност, но рядко забелязваме, когато хора и фирми съзнателно и редовно изхвърлят огромни количества отпадъци в гори и природни защитени зони, казва Румяна Киризиева от сдружение БГ Бъди активен - Отговорността ни към природата е споделена и обща… защото всички ние сме отговорни за подобни неприятни гледки  с мълчанието и незаинтересоваността, с безучастието и не ангажирането ни“.