Доброволецът в Украйна Глиги: Напредваме срещу орките, освобождаваме окупирани територии (ВИДЕО)

Руската армия воюва по концепцията си от Втората световна война - да смажем всичко с артилерията и да владеем над трупове, камъни и разруха, разказва Иван Калчев

Украйна
19:20 - 07 Септември 2022
6104
Доброволецът в Украйна Глиги: Напредваме срещу орките, освобождаваме окупирани територии (ВИДЕО)

"Вече освобождаваме окупирана територия. Напреднахме с много, обсадили сме един стратегически важен град от 3 посоки. Москалската артилерия никаква я няма, само нашата стреля и то все по-надалеч. Изобщо не бяхме спали предишната нощ и после цял ден в движение напред. Напреднахме, напреднахме много". Това каза Иван Калчев, известен като Глиги, който е български доброволец в контраофанзивата на Украйна. 

"Руската армия воюва по концепцията си от Втората световна война - да смажем всичко с артилерията и да владеем над трупове, камъни и разруха. Украинската армия воюва по кодекса на честта - не стреля по спалните помещения, не измъчва пленниците.", казва той. 

"Ето това е! 6-и септември сутринта. Слънцето току-що е изгряло. Началото на контраофанзивата. До мен е българският джип, който купихме с пари от дарения. На изток, на няколко километра от нас, са позициите на Червената армия." - добавя Калчев във видеото с кадри от фронта.

"7 километра навътре са нашите. Орките са в паника. Бягат, взривяват, каквото не могат да носят.  Артилерията ни работи необезпокоявано, няма ответни удари", също споделя Калчев пред "Офнюз".