Доц. Чорбанов срещу проф. Ангелов на дуел във фейсбук

Имунологът отказа да се затвори вкъщи, обвини хората у дома, че обичали параноята

Общество
18:30 - 01 Декември 2020
6792
Доц. Чорбанов срещу проф. Ангелов на дуел във фейсбук

Имунологът от БАН доц. Андрей Чорбанов, който от месеци твърди, че разработва "българска" ваксина срещу коронавируса под надзора на Институт "Пастьор", обяви своеобразен дуел във фейсбук на здравния министър проф. Костадин Ангелов. "Аз не съм герой в дома си, Уважаеми г-н Министър, няма и да стана. Аз съм Андрей на улицата, в лабораторията си, на протеста и навсякъде, където Вас ви няма", написа той. 

"Знаете ли вие колко е трудно да бъдеш мъж, когато малцина са зад гърба ти, отстоявайки правото на нормално съществуване, свободно мислене и право на радост.

Да, именно правото на радост ни бе отнето. Едни хора с каменни физиономии и с мрачни изражения ни обясняват всеки ден, че трябва да сме съпричастни с всяка горест, тъга и болка на всеки, пострадал по някакъв начин от вируса.

Нямали сме емпатия, били сме егоисти, не ни пукало за близките на загиналите и прочее неща, за които на никой не му е хрумнало, докато си е правил налудничави планове за тази година. И затова нямаме право на радост, защото на ТЯХ не им харесва да се радваме. Каква перверзия се крие зад всичко това", критикува имунологът. И заявява, че онези, които стоели вкъщи, били уплашени до смърт за незначителния си "животец", които освен това се радвали на параноята. 

"Казват го хора, пипнали до смърт удобните си административни длъжности, чудещи се как да угодят на властта /която и да е власт/ и да го играят само на сигурно. Казват ви го хора, които през живота си не са направили дори едно добро дело, но сега го изискват от Вас безапелационно. Хора, с болна амбиция за доказване на глупави комплекси в чумавото време. Същите тези хора пет пари не дават за невинните жертви на катастрофи, при които пияна, лумпенизирана или дрогирана маймуна убива случайни хора. Никой не ходи под прозорците им или в интернет-профилите им да ги ругае и заплашва. Никой не е отишъл да линчува или набие престъпниците, изнасилили и убили невинни хора по улиците, домовете им. Никой не се е заинтересувал как живеят старците, които ни призовават да спасим, заключени по мазетата", пише още доцентът. 

И заявява, че ако искал, щял да живее, ако искал, щшял да умре, защото това му давала свободата. До момента проф. Ангелов не му е отговорил, но от месеци задочно флангът на доц. Атанас Мангъров, доц. Чорбанов и патологът доц. Алексиев водят война през медиите със здравните власти заради налагането на мерки против епидемията.