Доц. Наталия Киселова: Ще осъдят България заради Covid сертификата

Актуални новини
11:58 - 20 Октомври 2021
3764
Доц. Наталия Киселова: Ще осъдят България заради Covid сертификата

„Напълно възможно е недоволни от принудителния здравен пропуск граждани да заведат дело срещу страната ни и дори да го спечелят”, прогнозира доц. Наталия Киселова пред Bulgaria ON AIR.

Сертификатът влиза в сила от полунощ в четвъртък (21 октомври), обявиха по-рано от Министерството на здравеопазването.

Доц. Киселова, от която плагиатът на Слави Трифонов Питър Илиев преписа цяла книга, определи подхода на Министерството на здравеопазването като грешен.

Според нея от ведомството са закъснели с въвеждането на тези мерки.

„Закъсняха много здравните власти, това трябваше да се случи в края на юли, началото на август”, категорична бе преподавателката по право в СУ.

„И други държави са въвели подобен код за влизане на определени места, но подготовката за това е започнала в средата на юли. Ние днес въвеждаме правила, след което гражданите ще имат по-малко от 48 часа, за да се подготвят”, подчерта преподавателят по конституционно право в Софийския университет.

Очакванията ѝ сега са лабораториите да се превърнат в развъдници за пренос на заразата.

„Науката е достатъчно напреднала и тя трябваше да ни помогне, а не да разчитаме на врачки, алкохол или други нестандартни методи за лечение. Има редица начини да се стимулират гражданите, но това трябва да става по добрия начин, а не с принуда и финансови санкции”, категорична бе доц. Киселова.