Доц. Стойчо Стойчев пред Lupa.bg: Цветеслава Гълъбова се изкарва жертва, не аз

Новини
15:50 - 16 Септември 2020
15856
Доц. Стойчо Стойчев пред Lupa.bg: Цветеслава Гълъбова се изкарва жертва, не аз

"Нямам информация срещу мен да е заведено дело по повод конфликта с Цветеслава Гълъбова." Това заяви пред Lupa.bg. преподавателят в СУ „Климент Охридски”  доц. Стойчо Стойчев. Разправията между двамата тръгна, след като политологът блокира входа на държавната психиатрия и поиска оставката й в разгара на протестите през август. В последните дни пък тръгна слух, че Гълъбова може да заведе дело срещу доцента заради обидни квалификации по неин адрес.     

Самият Стойчев е категоричен, че психиатърката е твърде остра в критиките си към него в социалните мрежи.

„Пресилено е от нейна страна, тя търси под вола теле. Още повече, че на хора психиатри, които правят експертизи по дела, трябва да им е ясно какво  може и какво не може. Всеки обича да се изкарва жертва в такива ситуации. Аз обаче не съм жертва на никого.”, заяви политологът.

И лаконично обобщи: „Тя ми иска оставката, аз пък искам нейната като директор на болница. Гълъбова е директор на държавна болница, която не е в добро състояние.”, отсече доцентът. И увери, че всъщност нито е отправял закани към докторката, нито я е обидил с поведението си.

За обръщението "буля Цвецка", с което Стойчев се обърна към шефката на психиатрията в драматичната нощ, той обясни: „Буля не е обидна дума, тя се използва в българския език за роднини, един вид като към по-възрастна дама, казано по народному.

„Аз имитирах едно към едно блокадата на протестиращите в  Ситняково, опънах една лента пред болницата и поисках оставката й. Закани към никого не съм отправял, камо ли публично, камо ли към нея. За какво да й се заканвам?”, попита риторично Стойчев.  

Доцентът отсъди, че Цветеслава Гълъбова също настъпва линията, като пуска твърде остри изказвания срещу него в социалните мрежи. И аз мога да се почувствам обиден от това, което тя пише в социалните мрежи, от типа на „ще хвърля отровна храчка” и т.н.

„Персонално се заядох се нея, защото и тя се заяжда с мен. От сутрин до вечер съм й в устата. Тя пише срещу мен, Татяна Буруджиева, Румяна Коларова… От сутрин до вечер пише във фейсбук, а нали е директор на клиника? Като не й се занимава, да не е шеф на болница. Никой в тая държава не си върши работата”, ядосва се доцентът.

Ако някой завежда дело срещу мен, не виждам кой адвокат би се навил да пише такава жалба, ще трябва тя сама да си я пише, убеден е Стойчев.

Университетският преподавател обобщи така драматичната вечер, в която блокира входа на психиатрията в София и провокира острата реакция на Гълъбова: „Просто има една снимка, на коята аз стоя пред болницата. Като се е обидила, да  каже от какво се е обидила. Аз не отправям обидни квалификации."