Доцент Георги Лозанов: За мен е най-важна интригата колко ще вземе „Възраждане“ в София

Ако падне кабинетът, това ще е последното евроатлантическо правителство на България за дълго време, допълни той

Политика
09:40 - 02 Октомври 2023
4189
Доцент Георги Лозанов: За мен е най-важна интригата колко ще вземе „Възраждане“ в София

„Основният сблъсък в София ще е между евроатлантическото мнозинство и проруските застъпници“, каза в предаването „Тази сутрин“ медийният експерт доц. Георги Лозанов.

По думите му било по-важно дали сегашното правителство ще успее да се задържи на власт след местните избори, защото ако падне щяло да бъде последното евроатлантическо правителство на България за дълг овреме. „Отсреща чака „Възраждане“, посочи Лозанов.

„На местните избори за мен е най-важна интригата колко ще вземе „Възраждане“ в София. До колко руската пропаганда се е прокраднала в столицата“, подчерта доц. Лозанов. 

„Партиите все повече не залагат на партийни кандидатури, а търсят външни лица“, каза в предаването журналистът Константин Вълков.

Той коментира, че трябва да се говори за това кой може да се изказва по темата с кандидатирането на Антон Хекимян за кмет на София.

„В САЩ е популярно медиите да застават зад някой от кандидатите от една или друга партия“, посочи той. По думите му това било неприложимо у нас, защото обвързвало журналистите в медията.

„В България наблюдаваме хора, които имат своята достоверност, за да това ,че имат медии зад гърба си и прилагат един публичен линч в социалните медии, който е неприемлив. Независимо дали е срещу Хекимян или Терзиев“, заяви Вълков.