Доган наредил на деребеите да вадят пари от джоба за изборите

Водачите на листи на АПС не посмели да оспорят разпореждането

Актуални новини
12:00 - 07 Октомври 2024
4500
Доган наредил на деребеите да вадят пари от джоба за изборите

Почетният председател на ДПС и водач на АПС в Кърджали Ахмед Доган е наредил на деребеите в партията си да извадят лични пари за финансирането на предизборната си кампания и на собствената си агитация по места. Причината за това е продънената хазна на отцепилата се от ДПС формация.

"ДПС-Ново начало" и АПС са двата лагера на бившето Движение за права и свободи, но формацията, която избра Сокола, срещнала сериозна трудност да намери спонсори и покровители във финансово отношение за тази кампания.

Заради това и лидерът й Доган разпоредил кандидатите си да вадят от личните си банкови сметки, за да финансират участието си на изборите, съобщава "Уикенд".

Така на председателя Джевдет Чакъров и на Рамадан Аталай, които минават за едни от най-заможните във формацията, ще им се наложи да вадят от джобовете си, за да си платят агитацията.

Същото е наредено и на останалите водачи на листи на АПС, като мнозина от кандидат-депутатите се възмутили, макар и негласно. Никой обаче не посмял да оспори разпореждането, тъй като идвало пряко от почетния председател.

Допълнителен удар за лагера на Доган е и ареста на Джейхан Ибрямов, който бе задържан в сряда късно вечерта със сак с пари, предназначени за изборната кампания.