Доган отглежда рози и био домати в Росенец

Почетният лидер на ДПС се надява масовото плажуване да не доведе до сблъсъци

Политика
00:37 - 11 Юли 2020
7690
Доган отглежда рози и био домати в Росенец

Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган ще бъде в луксозната вила в парка "Росенец" утре по време на т.нар. акция "Масово плажуване в Росенец", която се организира чрез социалните мрежи. Плажната ивица стана известна със злополучното акостиране преди дни на лидера на "Да, България" и бивш правосъден министър Христо Иванов. Той заедно със свои съмишленици бе спрян от охранителите, които се оказаха от НСО. В резултат на разразилия се скандал, в който задочни обвинения си отправиха президентът и премиерът, днес шефът на държавните гардове Красимир Станчев подаде оставка.

Бариерата в парк „Росенец“ беше премахната, но продължава да няма свободен достъп до имението, предаде Би Ти Ви. Техен екип отиде на място в имота и бе поканен за разговор на кафе с Ахмед Доган. Почетният лидер на ДПС обаче не пожелал да не бъде сниман.


Малкият кей завършва със синя стъклена пирамида, целта на която е да генерира енергия. Вляво от нея е пясъчната ивица. Вече е сложена преграда между частния имот и така наречения плаж в парк Росенец, плажната ивица тук със сигурност няма 200 квадратни метра.


Пълно е със зеленина и рози, за които се грижи лично Ахмед Доган. В огромен парник около имението Сокола отглежда био краставици и домати. А за сградата и земята твърди, че всичко е законно, закупено от пенсионния фонд на приватизирания Нефтозавод. Затова и в непосредствена близост се намират резервоарите, където разтоварват танкерите петрол.

Доган се надява утрешното масово плажуване до неговата лятна вила да не доведе до ескалации и сблъсъци. За влизането на страната ни в чакалнята на еврозоната почетният лидер на ДПС смята, че не е особена гордост и че нищо няма да се промени, защото българският народ винаги търси месия да го спаси.

От Младежкото ДПС се организирали също да присъстват в негова защита. Охраната от НСО не била в "Росенец" по желание на Ахмед Доган. Почетният лидер на ДПС определил случая с Христо Иванов като провокация. Въпреки това, знамето, което бившият министър носеше, е оставено забито да се вее на пясъка.