Доган се скри в палата на Рамадан Аталай

Почетният председател напуснал "Росенец" на задната седалка на лек автомобил на активист

Политика
13:00 - 02 Септември 2024
13326
Доган се скри в палата на Рамадан Аталай

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган, който остана без „сараи“, вече живее в палата на Рамадан Аталай в родопския зимен курорт „Пампорово“, пише 24rodopi.com. 

Доган напусна на задната седалка на лек автомобил на активист в неделя следобед така нар. „летен сарай“ в Росенец, който вече не е негова собственост. Той няма право да ползва и „Боянския сарай“.

За Доган бил приготвен апартамент в хотел на хасковлии в „Слънчев бряг“, но понеже е нискотарифен и с лоша слава, той отклонил поканата и обсъдил с най-верните си варианти за пребиваване в имот на Сали Табаков около Варна или в родопската база на Аталай.

Късно вчера той е пристигнал в „палата на Аталай“, както смолянчани наричат огромната вила. По ирония на съдбата обаче Доган отново се намира в имот със съмнителна собственост, водеща се на фирма.

Изграденото е върху скандален терен – една от 55-те сделки за мистериозно изключване на земите от горския фонд, които бяха част от сигнал на бившия земеделския министър Мирослав Найденов до Главна прокуратура.

Проверката, която трябваше да установи как е изваден от горския фонд терен в Смолян и как фирмата на сина на Аталай – Ревин, сменя предназначението на земята срещу 3,96 лева за кв. метър, не установи престъпление.

Оказва се, че собственик на компанията е регистрираният в САЩ "АИАТ Интернешънъл холдингс". Процедурата по заменката е започнала през 2007 година и е завършена през 2008 година.