Доган викнал ходжа да му бае за ВАС

Почетният председател се надявал молитвите на духовника да предизвикат обрат в делото за марката "ДПС"

Актуални новини
14:20 - 17 Септември 2024
2722
Доган викнал ходжа да му бае за ВАС

Известен родопски ходжа бил ангажиран от Ахмед Доган да промени хода на делото във Върховния административен съд (ВАС) за марката „ДПС“. За целта духовникът четял дуви* в стаята на почетния председател, докато на 340 км от новата квартира на Доган е вървяло самото съдебно заседание.

Това разкриват пред 24rodopi.com смолянски сътрудници на духовника, които били изненадани от „командировката в последния момент, на неизвестно място“ на работодателя им.

Ходжата, който бил сам в стаята с Доган, помолил да изнесат навън една каничка мента и една с айрян, които били поставени на масата. Дувите започнал да чете точно в 13.00 часа.

Духовникът обяснил, че хубаво би било и Доган да се моли, но останал разочарован, че политикът от етническата партия не знаел наизуст дори „кульвалла дуа“ (най-лесната молитва, която знаят наизуст повечето мюсюлмани у нас).

От години се говори, че почетният председател има залитания към окултни и езотерични символи и практики, но ангажирането на ходжа е голяма изненада, защото всеизвестно е, че Доган е пълен атеист и не влиза в джамия.

По последна информация Доган се намира в Родопите. Той и 4-мата му охранители се движат с две коли. По волята на Доган те не оставали на едно място повече от две денонощия.

*(дуи, дува - от арабската думa ду'a = молитва, молба - б.р.)