Доказано: Водата влияе на психиката

Промивка на лявото ухо помага на нервите

Мистика
18:39 - 07 Януари 2021
5738
Доказано: Водата влияе на психиката

Учени от Лондонския университет са установили, че най-често срещаната вода може да има ефект върху психиката на хората. Това може да бъде постигнато без използването на специални инструменти.

Например, ако човек е оптимист в живота, тогава е много лесно да му се въздейства. За да стане това, просто трябва да се изплакне лявото му ухо с малко вода. Оказва се, че след тези „манипулации“ човек започва да гледа на нещата по-трезво. Факт е, обясняват изследователите, че в този момент се стимулира долната фронтална извивка, което значително променя възприятието за околния свят.

Някои пациенти с неврологични аномалии не възприемат около 50 процента от пространството. Например, ако им се предложи да направят чертеж на циферблата, резултатът ще бъде кръг, където номерата ще бъдат поставени само от едната страна. Ако обаче тези хора си измият лявото ухо, ситуацията ще се промени драстично и всичко ще си дойде на мястото.

Учените наричат ​​промивката на ушния канал стара техника или калориен тест. По време на процедурата главата на пациента трябва да бъде наклонена назад и течността да се подава в ухото през гъвкава тръба.

Изследователи от университета в Берн вярват, че този метод може да намали желанието на човек да направи определена покупка. Изводът е направен на базата на експеримент, в който участват 40 представители на красивата половина на човечеството. Жените са помолени да направят списък на стоките, които биха искали да закупят. Ако обаче някой от тях измие лявото си ухо с вода, тогава списъкът с желания значително намалява.