Доктор е сигурен: Има живот след смъртта

Джефри Лонг описва над 5000 случая, подобни на кома

Мистика
20:14 - 03 Септември 2023
9396
Доктор е сигурен: Има живот след смъртта

Основателят на NDE Research Foundation д-р Джефри Лонг е категоричен, че съществува живот след смъртта. Той основава своите твърдения върху изследването на над 5000 преживявания близо до смъртт. Д-р Лонг е радиационен онколог в Съединените щати и изучава околосмъртните преживявания в продължение на много години, събирайки и анализирайки историите на хора, изпадали в клинична смърт, съобщава Daily Star.

Д-р Лонг определя подобни състояния като съзнателно преживяване на хора, които са в кома или почти мъртви, но които запазват своето възприятие и способност да взаимодействат със света около тях. В работата си той идентифицира няколко общи модела в преживяванията близо до смъртта. Например, много оцелели съобщават, че са излизали извън тялото си и са наблюдавали събития около тях.

Лекарят описва случай на жена, която припада по време на езда, но твърди, че умът й пътува с коня, а след това точно описва събитията, които се случват в обора, въпреки че физическото й тяло не е там. Някои хора разказват за странни пътувания в непознати светове или преминаване през тунел с ярка светлина. Други твърдят, че са се срещали с починали близки, а има и такива, които разказват, че животът им „минава пред очите им“.

Въпреки че много от тези преживявания може да изглеждат като холивудски филмови стереотипи, д-р Лонг отбелязва, че преживяванията близо до смъртта са описани и от деца, които може би все още не са знаели за подобни сцени. Но все още няма научно обяснение за тези явления.

Д-р Лонг казва, че е прочел много изследвания върху мозъка и е разгледал всички възможни научни обяснения, но нито едно от тях не може да обясни напълно тези явления. Той уверено заявява, че пред лицето на неопровержими доказателства е стигнал до извода, че живот след смъртта със сигурност съществува.