ДОЛУ МЪЖЕТЕ! Старите моми живеят по-дълго

Колкото по-динамичен социален живот води една жена, толкова и нейният сексуален живот е по-цветен и ярък

Здраве
14:58 - 14 Септември 2021
2811
ДОЛУ МЪЖЕТЕ! Старите моми живеят по-дълго

Здравето на неомъжените дами е по-добро от това на обвързаните. До този извод са стигнали изследователи и учени от няколко страни по света.

Какво дава семейният живот на мъжете?

Уют, горещи вечери, изгладени ризи, чиста къща, грижовни ръце на жена, която по своята същност се стреми да обзаведе с вкус и стил дома си, да създаде семейно огнище в него. От древни времена това мъжът е човекът в семейството, който се грижи за семейното препитание. Така жените работят на равна основа с мъжете, но все още се смята, че домакинството не е мъжка работа. Така с еманципацията жените са длъжни да лавират между двете работни места – у дома и извън него. И ако една обвързана жена няма работа, хобита и други занимания, с които да се разсейва от домашните си ангажименти, тогава според статистиката 17 жени от 100 такива жени домакини се нуждаят от психотерапевт. Сред неомъжените жени тази нужда е по-малка: само 3 неомъжени жени от 100 се нуждаят от такъв специалист.

Когато сексът започне да се приема в даденост...

Повечето хора смятат, че бракът е добро нещо, защото осигурява на партньорите редовен секс. Всъщност семейните двойки в крайна сметка приемат секса за даденост. До такава степен, че той често започва да омръзва или на един от партньорите, или и на двамата. И те просто спират да правят секс. Това рано или късно липсата на интимен контакт между двамата постоянни партньори може да провокира желанието за изневяра, която да задоволи у тях възникналата в един момент потребност от някое по-бурно сексуално или емоционално изживяване. Жените, които не са обвързани, водят по-активен сексуален живот поради повечето социални контакти при тях. А колкото по-динамичен социален живот води една жена, толкова и нейният сексуален живот е по-цветен и ярък.

Извод: Бракът има положителен ефект върху мъжете! Що се отнася до жените той се отразява върху тях по-скоро негативно.

Те трябва да се грижат и за прехраната, и за децата, и за дома, и за вечерята, и в крайна време за срещи с приятели почти не остава. От съвкупността от социални, битови, психо-емоционални фактори, които влияят на емоционалното и физическото здраве, се оказва, че продължителността на живота на омъжените жени е по-кратка от тази на свободните жени. Какво мислят експертите? Според Дмитрий Соболев, семеен и личен психолог и сексолог, горното твърдение не винаги е вярно. Последните изследвания за щастието всъщност показват, че хората, които са в хармонични отношения с половинките си, са по-здрави и щастливи, отбелязва той. Но ако говорим за нездравословни взаимоотношения, тогава, разбира се, при тях партньорите са по-нещастни, незадоволени и съответно здравето им се влошава.

Бракът/животът на семейни начала създава среда за партньорите, в която взаимодействието се осъществява през цялото време. И ако и двамата или един от тях не са готови да изградят хармонични отношения, да се примирят с недостатъците на други, да простят, да изслушат и разберат, да са готови на компромиси, ако в семейството преобладава негативността, недоволството и чувството за празнота и неразбиране, тогава всяка връзка рано или късно ще рухне. В този случай е по-добре такива мъже и жени да бъдат сами, тъй като няма да има нужда да губят енергията си в постоянни конфликти и скандали, които сериозно да разклатят както физическото, така и психическото им състояние, категоричен е Соболев.

www.woman.bg