ДОЛУ ЗУБРАЧИТЕ! Плагиатката Даниела Везиева е била тройкаджийка в Свищов

Общество
14:25 - 26 Януари 2022
14604
ДОЛУ ЗУБРАЧИТЕ! Плагиатката Даниела Везиева е била тройкаджийка в Свищов

Нарочената за плагиатка бивша служебна министърка на икономиката Даниела Везиева е била тройкаджийка в Стопанската академия в Свищов. Разкритието дойде от анализатора проф. Николай Слатински, който от месеци се възмущава заради копирания труд на Везиева, чиято автентичност бе оценена на едва 5% - изрядни бяха само ползваната библиография и някои приложения в дисертацията. 

"Чета една успешно защитена дисертация, в която е установено 95% плагиатство! Поинтересувах се това лице как се е учило като студент в Свищов. Оказа се, че успехът от следването е бил добър 4.35. А повечето от най-важните изпити са взети със среден 3. И всичкото това не е попречило не въпросното лице да стане първо заместник-министър, после и служебен министър!", ядосва се професорът във фейсбук. 

"Замислих се - аз съм имал прекрасни докторанти, чудесни дипломанти, отлични студенти. Но засега държавата не се интересува от тяхното кариерно развитие.

Едно прекрасно с интелекта си момиче завърши преди време първенец на випуска във Военна академия, награждаваха го на плаца с какво ли не - грамоти, кортици, похвали, пари, говореха за него суперлативи, давахме му много позитивни препоръки. И нито една структура в системата за национална сигурност не го допусна дори до конкурс! И това великолепно българско дете замина в чужбина. А тук тройкаджийка и плагиатка (95%) ни е била и заместник-министър, и служебен министър!", отбелязва той. 

Бившият съветник на президента Георги Първанов уточнява, че не смята всички отличници в страната годни за незабавно назначение в администрацията, но се чуди как е възможно талантливите деца да се тъпчат и принуждават да емигрират, а посредствените ученици и студенти да се издигат на ключови позиции. 

"Даниела Везиева завършва образователна степен магистър по финанси и кредит в Стопанска академия "Д. А. Ценов" - Свищов, с допълнителна квалификация "Контрол в публичния сектор". Доктор по икономика НВУ "Васил Левски" – гр. Велико Търново.

Миналата година МОН образува проверка във връзка със сигналите, че екс министърката е изплагиатствала над 170 страници от дисертацията за титлата.