Домашната маска за лице на Хали Бери

Актрисата навърши 53 години през лятото на 2019, но изглежда много по-млада

Стил
16:07 - 21 Април 2020
5714
Домашната маска за лице на Хали Бери

Хали Бери е една от холивудските звезди, която остарява с финес. Тя навърши 53 години през лятото на 2019, но благодарение на това, че се храни здравословно и не спира да тренира, има стегнато тяло и изглежда много по-млада.

Звездата се включи в предизвикателството #SelfcareSunday. Под този хаштаг жени от цял свят споделят какво правят, за да се почувстват по-добре по време на изолация. Едни разкриват своите тайни за хубава кожа, други качват трикове за маникюр в домашни условия, начини за релакс и какво ли още не. 

„Днес споделям една от любимите си рецепти за домашна маска за лице, използвайки съставки, които много от вас имат в кухнята“, пише Хали Бери в социалната мрежа. Тя сподели селфи в огледалото, на което е с намазано лице. 

Според актрисата, въпросната маска с жълт оттенък подобрява блясъка на кожата, стяга я и намалява бръчките и фините линии. 

Само четири съставки

– 2 супени лъжици зелен чай; 
– 1 щипка куркума на прах; 
– 1/2 чаена лъжичка лимонов сок; 
– 1/4 чаша обикновено кисело мляко. 

Трябва да смесите в подходящ съд всички съставки и да бъркате докато се получи хомогенна смес. След това нанасяте върху добре почистено и подсушено лице. Оставяте да постои около 3 минути, след което нанасяте втори пласт. Чакате 10 минути да изсъхне и отмивате със студена вода. 

Хали обръща внимание на това, че след маската е добре лицето да се намаже с овлажняващ крем. 

Всяка една от четирите съставки на маската действа положително на кожата. Лимонът почиства, регенерира и изсветлява кожата. Куркумата намалява възпалението и има мощно подхранващо действие. Витамините и минералите в зеления чай предотвратяват преждевременното стареене, борят се с вредното въздействие на UV лъчите. Освен всичко това, млечната киселина в киселото мляко премахва по-лесно мъртвите клетки.