Дон Диего пее своята любима песен "Querida аmiga" (ВИДЕО)

Нещо за четене
17:55 - 04 Декември 2020
10677
Дон Диего пее своята любима песен "Querida аmiga" (ВИДЕО)

През златната и неповторима за Диего Марадона 1986 година, той успява да стане световен шампион, а през есента предвожда похода на неговия Наполи към златен дубъл - първата шампионска титла в историята на клуба и Купата на Италия. И то в конкуренцията на мощните Ювентус, Милан, Рома и Интер в най-силното първенство в света по това време - италианското калчо.

Но встрани от футбола с Диего се случва още нещо любопитно - през септември 1986 година в Милано той записва една чудесна балада - "Querida аmiga" ("Моя скъпа приятелко") в испански вариант и "Mia dolce amica" в италиански вариант.

Парчето е заедно с популярния в Южна и Латинска Америка аржентински поп дует от 80-те - Pimpinela, в лицето на Хоакин и Лусия Галан, които са брат и сестра.

Песента е посветена специално на всички майки, изразявайки обичта и признателността към тях.

Слушайки тази прекрасна песен на Диего и дует Pimpinela може с преклонение и светло чувство да се каже, че цар Футбол е щастливец, защото в лицето на Диего спечели своя най-добър футболист за всички времена, но музиката определено е загубила, защото се е лишила от един много лиричен, чувствен и топъл глас.

Песента има близо 10 милиона и половина гледяния в канала Youtube.