Доналд Тръмп: Русия и Китай завиждат на САЩ за най-мощните оръжия

Новини
09:09 - 21 Септември 2020
4510
Доналд Тръмп: Русия и Китай завиждат на САЩ за най-мощните оръжия

Президентът Доналд Тръмп вярва, че САЩ имат „най-мощното оръжие на земята“, а Русия и Китай завиждат на това. Той заяви тази позиция в неделя в интервю за Fox News.

„Насочих 2,5 трилиона долара за военни цели, тъй като преди това военните ни бяха в ужасно състояние - каза американският лидер - Имаме отлични оръжия, имаме най-мощното оръжие на Земята, никой друг няма подобно. Наскоро говорих за това: имаме оръжия, толкова невероятни и толкова мощни, толкова модерни, че китайският президент Си Дзинпин и Путин завиждат“.

„Възстановихме силата на нашите въоръжени сили и имаме нужда от нея, трябва само да погледнем Китай и Русия - продължи Тръмп. - Мисля, че Китай е най-големият проблем сега. Някои казват: „Русия, Русия ...“ И когато попитам за Китай, те не искат да говорят за това“.

Според ръководителя на Белия дом преди него „никой не е провеждал толкова твърда политика спрямо Русия“. ЮИ гарантирам, че на срещи при затворени врати Путин казва това на обкръжението си, добави той. „Но ако успеете да се разберете с Китай, с Русия, това ще бъде решението“.