Доналд Тръмп увеличи шансовете си за втори мандат

Президенти с рейтинг между 46% и 54% в началото на годината на изборите са близо до преизбиране

Свят
10:58 - 24 Февруари 2020
1179
Доналд Тръмп увеличи шансовете си за втори мандат

Доналд Тръмп увеличи рейтинга си на одобрение в ключов момент в годината на президентските избори. Той има по-големи шансове да спечели втори мандат, пише "Гардиън".

След като Бърни Сандърс победи на първичните избори в Невада и се утвърди като основен кандидат на демократите, ново социологическо проучване на "Галъп" сочи, че 49% от американците одобряват управлението на Доналд Тръмп, а 48% - не. За първи път повечето анкетирани одобряват работата на Тръмп, откакто "Галъп" започна да провежда проучвания за президентството му през януари 2017 г.

Сайтът ФайфТъртиЕйт съобщава, че рейтингът на одобрение на Тръмп расте от септември 2019 г., когато започна процесът по импийчмънт.

След като беше оправдан от Сената, средният рейтинг на одобрение на американския лидер е 43,3 на сто. 52,2% не одобряват управлението на държавния глава.

От СиЕнЕн коментират, че подкрепата за Тръмп е нараснала в точното време. Президенти с рейтинг между 46% и 54% в началото на годината на изборите са близо до преизбиране. Президенти с рейтинг на одобрение 45% или по-малко обикновено губят.

В неделя сондаж на СиБиЕс нюз показа, че 65 на сто от американците смятат, че Тръмп ще бъде преизбран.