Доналд Туск: Бойко е в беда!

Борисов допусна явни грешки, включително и в личния си живот, смята шефът на ЕНП

Личности
14:34 - 24 Октомври 2020
12958
Доналд Туск: Бойко е в беда!

Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Доналд Туск коментира в телефонно интервю за Рикард Йозвяк от Радио Свободна Европа (РСЕ) ситуацията в България, както и действия на българския премиер Бойко Борисов.

“Той допусна явни грешки, включително и в личния си живот”, каза Туск по повод разпространените снимки от спалнята на Борисов, на които се виждат пачки с банкноти по 500 евро.

“Да, все още си спомням тази наша среща с Бойко Борисов. Той се опита да обясни подробно целия скандал и звучеше много откровено. Историята му беше наистина, донякъде страшна, подходяща и за сценарий на криминален филм или интересен роман. Сега сериозно - да, той е в беда. Той допусна явни грешки, включително и в личния си живот. Той беше напълно откровен с мен”, спомня си Доналд Туск срещата с Бойко Борисов, на която са говорили за изтеклите снимки.

"Очаквам от премиера на България Бойко Борисов и неговата партия ГЕРБ видимо повече решителност в борбата срещу корупцията и олигархичната система", коментира той и отхвърли твърденията на някои от протестиращите в България, че Борисов е изградил авторитарен режим.

Лидерът на ЕНП обаче няколко пъти повтори очакването си за доказателства за решителност в борбата срещу корупцията.