Дончев след регистрацията на ГЕРБ: Тези избори са последен шанс

Партията се фокусира върху безводието и инфраструктурата

Топ
10:08 - 11 Септември 2024
1118
Дончев след регистрацията на ГЕРБ: Тези избори са последен шанс

Днес е крайният срок за регистрация на партиите и формациите, желаещи да участват в изборите на 27 октомври. 

Партията на Бойко Борисов беше официално регистрирана от зам.-председателя ѝ Томислав Дончев, Георг Георгиев и Румен Христов, председател на СДС. 

След регистрацията представителите на ГЕРБ говориха пред медиите. Георг Георгиев заяви, че времето, в което държавата можеше да се управлява с експерименти, е свършило. 

Кампанията на ГЕРБ ще бъде фокусирана върху проблемите на хората - като безводието и проблемите с инфраструктурата. ГЕРБ ще се фокусират и върху международното позициониране на България. "Длъжни сме да предложим кадрово - морално и професионално правителство", заяви Георг Георгиев. 

Томислав Дончев коментира, че ГЕРБ не са политическа анализатори, за да отговарят за случващото се в другите партии. 

Той каза, че през последните 4 години политиката се е превърнала в демонстрация на това кой колко кого мрази. "Има систематичен разпад, който се появява като имплозия в някои партии", заяви Дончев и призова политиката да се върне там, където ѝ е мястото. 

"Дали ще продължим както досега - зависи от кампанията. Гледам на тези избори като последен шанс. Да съхраним демокрацията в България. Защото опасението ми, и не само моето, е че ако не успеем отново да съставим правителство, няма да може да спрем гласовете в обществото, които поставят въпроса за изчерпването на представителната демокрация", каза Томислав Дончев.  

Вчера в ЦИК се регистрираха и ПП-ДБ с думите, че кампанията им ще се фокусира върху бъдещето и младите. И. ф. председател на БСП Атанас Зафиров дерегистрира партията и отново я регистрира, но този път като коалиция с още 15 леви формации - под името "БСП-Обединена Левица". И Виктория Василева регистрира нова коалиция - "Има смисъл".