Дончева: „Величие“-то е конкурент на „Възраждане“

Според нея ще си проличи какви са при гласуването за съставяне на кабинет

Политика
18:40 - 10 Юни 2024
8045
Дончева: „Величие“-то е конкурент на „Възраждане“

„Има всички шансове да има правителство. ГЕРБ и ДПС заедно с подкрепата на „Величие“ и ИТН. Бойко Борисов и Делян Пеевски имаха за цел да преразпределят вота като финансират част от малките формации, които да късат неидентифициран вот. И така те смятат, че като преразпределят едни 20%, те са в състояние да направят правителство. Това чак до там не се е получило.“

Това коментира лидерът на „Движение 21“, част от Левицата Татяна Дончева.

Според нея ще си проличи кои са „Величие“ при гласуването в парламента. Тя намекна, че са американски проект.

„Величие“-то е по някакъв начин конкурент на „Възраждане“. Не случайно Костадин Костадинов днес каза, че това е американски проект и взема техни гласове. Ако това е вярно, при потенциално правителство ще стане с гласове на ИТН и на „Величие“-то“, смята тя.

Според Дончева правителство ще има, независимо, че има очакванията на есен да се ходи на избори.

„Може и да се ходи на избори, но не заради техническата невъзможност да се състави правителство. Други ще са обстоятелствата“, коментира тя.

Дончева коментира и резултатите след вота, които дадоха 0,75% за „Движение 21“.

„Нека преспим няколко нощи за това къде е заровено обяснението за този резултат. Преди нас и след нас ще има избори. Няма драма. Има няколко обяснения, но не са изчерпателни. Например, че избирателите с лява ориентация искат обединение. Но също така е възможно обяснение, че лявото и обединението не ги интересува“, каза тя.

„Трябва да се замислим дали изобщо трябва да се занимаваме с някакви обединения. Иначе прави впечатление, че БСП има огромна кръвозагуба. Това може да означава, че избирателите на БСП са отишли към ИТН, „Възраждане“ или са си останали вкъщи“, обясни Дончева.