Дончева скочи в защита на Асен Василев: Всички бизнесмени водят дела

Политика
11:41 - 29 Юли 2021
3865
Дончева скочи в защита на Асен Василев: Всички бизнесмени водят дела

След неочакваната и груба атака на "Има такъв народ" към служебния министър на финансите Асен Василев Татяна Дончева от групата на "Изправи се БГ! Ние идваме" пое инициативата да го защити от парламентарната трибуна. 

"Гражданските дела в бизнеса са ежедневие. Всички бизнесмени, които се намират в залата или не са тук, но са народни представители, знаят, че те водят дела срещу някого за неуредени сметки и спорове, или някой води дела срещу тях. Част от тези дела ги печелят, част губят, по част от тях подписват споразумение", поясни тя. 

Думите й бяха контрааргумент в защита на Асен Василев, срещу когото по-рано тази сутрин председателят на ИТН Тошко Йорданов отправи обвинения.

Той разказа, че Василев е водил спор за интелектуална собственост, приключил с подписано извънсъдебно споразумение. "Според нас човек, откраднал интелектуална собственост, не трябва да бъде министър", заключи Йорданов.

Хората на Слави Трифонов подчертано втвърдиха тона към потенциалните си партньори и питаха какви игрички играят. Накрая отсякоха, че няма да им позволят да кадруват.

"Не гледайте на това като сензация във връзка с морала на един министър", призова обаче Дончева. Моля ви, разбира се, да дадете отговор на обществото, но спокойно и с оглед на фактите, защото когато аджамиите влязат в игрището на политиката, стават контузии, понякога падат тежки предмети с тежки физически последици", 

обърна се тя към премиера Стефан Янев, който е на изслушване в Народното събрание за състоянието на бюджета и икономиката.