Дони: Не съм хомофоб, дори защитавах прайда

Предлагали на Дони да се върне скандално на екран, облечен в женски дрехи

Новини
18:29 - 15 Февруари 2020
5213
Дони: Не съм хомофоб, дори защитавах прайда

След две издания „Събота вечер…“, Дони обяви, че спира в този вариант предаването си и ако има още, вероятно ще е в музикален формат. Музикантът сам прецени да приключи с тв изявата си, след като правозащитни организации протестираха срещу негови шеги с ководещия робот за хората с различна сексуална ориентация.

В интервю за "24 часа" певецът обясни, че още по време на записа са му подметнали, че може да си има проблем. Тогава най-простодушно им отговорих: “Ама не може, хората вече са толкова широко скроени!”.

„В предаването се бъзикам най-вече със себе си, с носа си, с това колко съм глупав, как технологията е много по-напред от мен и т.н. и мислех, че никой няма да се обиди. Отговорен човек съм, не съм хомофоб. Напротив, аз съм изключително либерален, имам приятели, които са с различна сексуална ориентация. Една от тях, тя е момиче, ми звънна и ми каза: “Ти си луд, не бива да го спираш! Аз се смях на шегата, беше ми много забавно, идеята е супер и трябва да я развиваш”, разказва Дони.

Музикантът дори обясни, че е защитавал прайда. „Това петно наистина ме притесни. Наскоро ми се обади един от големите в телевизиите, няма да цитирам име, но ми каза: “След това, което направи, евала! Сега, ако знаеш какъв рейтинг ще имаш, това е суперход”. Отговорих, че и с двата броя рейтингът е добър. Но той отвърна, че трябва да се възползвам, да изчакам една седмица и да се върна, да направя същото отново, дори да се облека в женски дрехи. Но характерът ми не е такъв, не правя скандали.“, обяснява Дони.

Музикантът продължава с изявите си в театъра и "Фондацията".