Дони спря шоуто си и се покая: "Извинявам се на всички"

Новини
18:03 - 27 Януари 2020
12216
Дони спря шоуто си и се покая: "Извинявам се на всички"

Дони е предложил на ръководството в БНТ да спре токшоуто си „Събота вечер с Дони“. Певецът признава, че „в този му вид“ предаването очевидно не трябва да се излъчва. Това съобщи самият той във Фейсбук в понеделник привечер.

Певецът се извинява на „засегнатите“ от шегите му с гей хората във втория брой на предаването. Десетки потребители на социалната мрежа определиха поведението му в ефира на БНТ като хомофобско. Имаше и обвинения, че в шоуто са излъчени недопустими шеги на расова основа.

Изпълнителят твърди, че много негови приятели с нетрадиционна сексуалност не са се обидили на шегите му – но щом имало засегнати, той поема отговорност, като спре предаването в този му вариант. Отбелязва, че ще предложи нова концепция, защото е спечелил „конкурс“ – вероятно занапред ще прави изцяло музикално предаване.

Ето пълния текст на съобщението:

„Днес предложих на БНТ да спра „Събота вечер с Дони“ в този му вид.

Използвам случая да се извиня на засегнатите, а именно правозащитни организации, обвиняващи ме в хомофобия. Имам много приятели с такава ориентация, които не се обидиха и дори се забавляваха с тези шеги, но щом съм засегнал организации, представляващи различните, най-малкото, което мога да направя е да поема отговорност, като спра предаването в този вариант и поднеса най-искрените си извинения.

Тъй като съм спечелил конкурс и съм длъжен да предложа нова концепция, отговаряща на дефиницията на конкурса, ще помисля и вероятно предложението ще е изцяло за музикално предаване.

От сърце благодаря на добронамерените и също още веднъж от цялото си сърце поднасям извиненията си на засегнатите!

Скеч от второто издание на шоуто. Единият от актьорите "играе" тъмнокож чех и е с боядисано лице - нещо, което в цивилизования свят е равнозначно на расистки скандал и вече е недопустимо

Сегашното предаване на Добрин Векилов се водеше "музикално-развлекателно шоу". Гостите му се изявяваха под съпровод на симфоничен оркестър, а партньор на водещия бе роботът Питагор. Самият Дони бе и сценарист на шоуто си. Любопитното е, че предаването започна с една седмица закъснение, но очевидно две издания бяха достатъчни, за да се разбере, че в този му вид то не става и предизвиква излишно напрежение.

От БНТ на този етап не са коментирали предложението на Дони да спре предаването. Най-вероятно телевизията ще излезе с официално съобщение във вторник. Припомняме, че за да тръгне рубриката на певеца, от екран бе свалено предаването "Нощни птици" с Искра Ангелова, което се излъчваше от години.