Доспат е затворен

Всички обществени места са забранени, върнаха задължителните маски

Общество
15:32 - 08 Юни 2020
5151
Доспат е затворен

Местният кризисен щаб в Доспат прие на свое заседание задължително носене на защитни маски на открити и на закрити обществени места. Мярката се взема след като в местния завод лумна огнище от COVID-19 с 51 положителни проби засега. 

Със заповед на щаба се затварят всички детски градини, читалища, спортни площадки, детски кътове, спортни зали, къмпинги във всички населени места на общината.

Въвеждат се задължителна дистанция от 1,5 метра между две лица на всички обществени места – магазини, аптеки, банки, а заведенията и ресторантите се забранява сядането на повече от двама на една маса.
Забраняват се масови прояви – сватби, абитуриентски тържества, молитви, културни прояви и др., както и събирането на повече от двама души на едно място.

Ограничава се достъпа до молитвените храмове при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, а в обществения и ведомствен транспорт да се сяда през седалка, разположени шахматно до прозорците с капацитет не повече от 30 % като на един ред седалки сяда един пътник.

Затварят се и всички пазари на територията на община Доспат. Община Доспат ще осигури защитни маски за всички, които не могат да намерят такива. Маски ще раздават чрез кметовете на населени места, а в град Доспат чрез домакина на общината.