Доживотен затвор грози убийците от Негован

Двамата обвиняеми са задържани за 72 часа

Крими
16:00 - 29 Август 2019
4903
Доживотен затвор грози убийците от Негован

Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на убийците на треньора по борба Йордан Апостолов и жената, с която живее на семейни начала, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Георги Нанчев и Пламен Шляпашки са привлечени към наказателна отговорност затова, че на 14.07.2019 г. в  София умишлено са умъртвили с огнестрелно оръжие повече от едно лице – Йордан Атанасов и Марияна Атанасова.

Деянието е извършено предумишлено, като преди осъществяването му те са взели решение за начина и средствата за извършването му. Мотивът им е бил да придобият парични средства и бижута, собственост на жетвите.

След осъществяването му Георги Нанчев и Пламен Шляпашки са разчленили телата на убитите, поставили са ги в пластмасови бидони и найлонови чували и изхвърлили във водоем в село Негован.

На 18.08.2019 г. тленните останки на жертвите са открити случайно от граждани в близост до водоема.

Само десет дни по-късно са събрани множество доказателства, чрез които е установена самоличността на убитите и извършителите и е конкретизирано местопрестъплението.

Георги Н. е на 44 години, криминално проявен, но не осъждан. Пламен Ш. е на 39 години, осъждан.

За престъплението, за което двамата са привлечени към наказателна отговорност, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, „доживотен затвор“ или „доживотен затвор без замяна“.

Двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа.