Доживотен затвор за мъж, пребил до смърт 18-годишно момиче

Балкани
17:49 - 04 Август 2023
5548
Доживотен затвор за мъж, пребил до смърт 18-годишно момиче

Основният съд във Феризай, Западно Косово, осъди мъж на доживотен затвор за убийството на младо момиче през 2021 г.

Според обвинителния акт на 21 август 2021 г. сутринта Дардан Кривача е накарал 18-годишната Маригона Османи да встъпи в сексуални отношения с него против волята ѝ в жилището му, след което я е разсъблякъл и е нанесъл удари по тялото ѝ. По- късно мъжът е започнал да удря Маригона Османи с тояга и заедно с втори мъж, обвинен по случая – Арбър Сейдиу, е нанесъл удари по различни части на тялото на момичето. С множество наранявания, вътрешни кръвоизливи по тялото и в мозъка, счупени долна челюст, ребра, лява ключица и прешлени на врата двамата мъже завеждат Маригона в спешната помощ в болницата във Феризай и си тръгват, пише КосоваПрес.

Арбър Сейдиу получи наказание от 15 години затвор като съучастник в убийството на младото момиче.

Преди началото на съдебното заседание във Феризай Колективът за феминистична мисъл и действие проведе символична акция пред сградата на съда. Протестиращите поискаха обвинените за убийството на Маригона Османи да получат максимално наказание.

„Жестокото насилие, което Кривача извърши над Маригона Османи с помощта на Арбър Сейдиу, докато не я уби, както и нейната загуба прави невъзможно за нас да забравим. Не можем да забравим, че Маригона можеше да е жива днес, ако държавата я беше защитила навреме. Възмутени и с голяма болка, ние се събираме този петък и призоваваме за справедливост за Маригона“, се казва в съобщението на Колектива за феминистична мисъл и действие.