Доживотно наказание: Съдия Павел Атанасов аут от тениса заради корупция

Българинът няма да може да ръководи повече мачове, както и да бъде зрител

Тенис
21:00 - 19 Април 2024
8856
Доживотно наказание: Съдия Павел Атанасов аут от тениса заради корупция

Българският съдия Павел Атанасов е получил доживотно наказание, след като е признал отговорността си за редица нарушения на програмата за борба с корупция и тениса. Става дума за случки в периода между 2019 и 2023 година, като първоначално българинът е подал жалба срещу наложената му санкция, но после я е оттеглил и така наказанието му влиза в сила.

Атанасов е съдия на национално ниво, като освен наказанието, ще трябва да плати и глоба от $10 000 заради 21 нарушения на въпросната програма.

Той е санкциониран за редица провинения като манипулиране на данни за точкуване на мачове с цел залагания, улесняване на залаганията, както и участие в заговор за корупционни престъпления, както и липса на докладване за корупционни подходи.

Заради наказанието си Атанасов логично няма да може да ръководи повече тенис мачове, но също така няма право да присъства на такива дори и като зрител.

Междувременно Антонио Каса, който също е съдия и има бразилско и италианско гражданство, бе наказан "само" за седем години и шест месеца.