Дознателка с 4 престъпления остава в ареста

Розалина Кьосева е дъщеря на зам.шефа на полицията в Благоевград Георги Кьосев

Новини
10:45 - 28 Март 2019
2765
Дознателка с 4 престъпления остава в ареста

Постоянна мярка „задържане под стража“ постанови съдът на разследващия полицай от Благоевград Розалина Кьосева, която беше арестувана при спецакция в началото на седмицата.

Щерката на зам.-шефа на полицията в града Георги Кьосев е обвинена, че е помагала на затворника Владимир Бойчев, известен като Владо Боклука.

Според прокурорите тя е изнасяла служебна информация към любовника си, като му е дала и телефон в килията му в затвора Бобов дол. 

Срещу нея са повдигнати 4 обвинения, свързани с изнасяне на информация към затворника. Тя го укривала, тъй като бил издирван с европейска заповед за арест от Гърция, за да лежи 6-годишна присъда.

Кьосева му казала, че го търсят, той се скрил, а тя му носела редовно храна. Давала му информация и за следователи, съдии, прокурори и надзиратели в затвора и техните семейства. Розалина дори изтеглила потребителски заем от 25 000 лева и е дала парите на Бойчев, за да ги харчи.

Заседанието продължи близо шест часа при закрити врати заради преглеждането на информация, събирана със специални разузнавателни средства.

Продължава и разпоредената от прокуратурата дисциплинарна проверка на бащата на задържаната, който е началник на „Охранителна полиция“ в дирекцията.