ДПС: До два месеца ще има избори

Актуални новини
11:27 - 25 Септември 2020
2934
ДПС: До два месеца ще има избори

След здравната и икономическата криза в резултат на Covid-19 сега настъпи политическа криза, която се характеризира с война между институциите в държавата. Това заяви днес депутатът от ДПС Халил Летифов. Според него и според партията, която представлява, във връзка с протестите и събуденото гражданското общество до 2 месеца най-вероятно ще има избори. 

Изходът от кризата може да бъде намерен чрез предлаганите от ДПС стъпки, посочи Летифов пред БНТ. Той очерта и основните характеристики на експертния кабинет, предлаган от движението:

"Този експертен кабинет да бъде антикризисен. Този кабинет да осигури няколко неща в краткосрочен план. За да бъде той експертен, да бъдат привлечени съответните експерти в съответните области и в съвсем кратки срокове, до конструирането на следващото Народно събрание те да могат да очертаят рамките и да свършат достатъчно работа, така че първо да договорят условията за ефективно усвояване на средствата, свързани с COVID 19 от една стана и другата - във връзка с плановете за усвояването на средствата по следващия програмен период, които са обвързани със зелената сделка."