ДПС готви кръгла маса за съдебна реформа?

Карадайъ иска консенсус между партиите за разследване на главния прокурор

Политика
14:07 - 18 Декември 2022
2816
ДПС готви кръгла маса за съдебна реформа?

ДПС се готви за създаването на нова кръгла маса с една точка - съдебна реформа. Лидерът на Движението Мустафа Карадайъ призова на фона на преговорите за редовно правителство след провалената процедура по първия мандат, връчен на ГЕРБ от президента Румен Радев, политиците да се смирят и заедно да седнат, за да решат как да изглеждат правовите промени.

"Ние от ДПС подкрепяме активно и с конкретни действия и законодателни решения нашите евроатлантически партньори и Съвета на Европа. Проблемът е, че вместо да бъдем подкрепени или съвместно да започнем дебатите за съдебната реформа и за разследването на главния прокурор, нашите действия се бойкотират и отричат от организирана и добре надъхана група политически опоненти, представени доминиращо в медийното пространство", написа Карадайъ. 

Той упреква въпросните сили (като визира Демократична България и Продължаваме промяната - б.р.), че не целят да се произведе съдебна реформа, а само да очернят политическите си опоненти.

Затова "ДПС призовава всички партии по-скоро да се подготвят за реформите, за да седнем на масата за разглеждане на конкретни законови решения".