ДПС: Как допускате да подкрепим нова конституция?

Актуални новини
12:30 - 31 Август 2020
6486
ДПС: Как допускате да подкрепим нова конституция?

„Как допускате ние да подкрепим проекта за нова конституция... Тогава Бойко веднага си заминава, нали...?”

Това загатнаха пред Lupa.bg депутати от ДПС минути преди заседанието на Централното оперативно бюро на партията. „Ако подкрепим Борисов, ще излезе, че му дърпаме чергата. Защото хората ще кажат – ами ето, ясно е, че ГЕРБ и ДПС са заедно. И още повече ще се радикализират”, коментираха народни представители.

Липсата на подкрепа също не е в интерес на Борисов, защото тогава ГЕРБ не може да събере заветните 160 гласа за реализацията на плана на управляващите.

„Сериозна формация като ДПС ще направи анализ и тогава ще излезем с решение. Но  конституцията не е този документ, който точно в момента пречи”, казаха още от движението. 

Според депутатите на Ахмед Доган обаче планираната за 2 септември блокада на парламента не е в интерес на протестиращите.

„Ако Народното събрание е блокирано и не работи, няма да може да вземе решение нито за оставката на премиера - ако евентуално я подаде - нито за друго”, подчертаха от ДПС.

За депутатите от движението невъзможността независимите народни представители да сформират своя парламентарна група е голям проблем.

„Ако правилникът на НС не беше променен, досега Цветан Цветанов да си беше отделил своя парламентарна група! Опозицията в БСП също. Даже половината депутати от „Обединени патироти” – тези на Валери Симеонов – също щяха да направят нова формация вътре в парламента”,

анализираха от ДПС политическите страсти вътре в Народното събрание.