ДПС казва има ли кандидат за "Дондуков" 2 на 5 октомври

Европа ни приема, България - не, защо, пита лидерът на Движението Мустафа Карадайъ

Актуални новини
23:09 - 01 Октомври 2021
2652
ДПС казва има ли кандидат за "Дондуков" 2 на 5 октомври

"Централният ни съвет прие критерии и процедури за номинации. Тези срокове текат в момента. До 3 октомври трябва да приключат разширените заседания на областни съвети. На 4 октомври очакваме да получим документите и след 5 октомври ще вземем нашите решения", каза лидерът на ДПС Мустафа Карадйъ пред "Панорама" по БНТ, попитан дали Движението е склонно да подкрепи издигащия се от ГЕРБ ректор на СУ проф. Анастас Герджиков, или ще излъчи свои кандидати за държавен глава и вицепрезидент. 

Според него под прикритието на противодействие срещу купения вот "цели партийни структури и цял партиен апарат са били подложени на следене, на унижение, на обиски на домовете, колите, включително на улиците". "Партийни офиси бяха заставени да проверяват влизащи и излизащи от тях, след партийни заседания на предизборна кампания бяха привиквани кметове на кметства, местен партиен актив и участници в тези предизборни срещи и бяха разпитвани какво е говорил кандидатът и т.н", разказа Карадайъ, като отново не спести критиките си спрямо президента Румен Радев и действията на служебния МВР шеф Бойко Рашков. 

"Защо в Брюксел нас ни приемат, нас ни разбират, нас ни ценят, а тук не?", попита риторично той.

И допълни, че президентът на АЛДЕ е от ДПС и той се казва Илхан Кючюк, председателят на младите европейски либерали е от ДПС и се казва Антоанета Асенова, зам.-председателят на групата "Обнови Европа" е от групата на ДПС и се казва Искра Михайлова.