ДПС: Независимостта ни е извоювана от поколения наред

Политика
15:31 - 22 Септември 2020
1525
ДПС: Независимостта ни е извоювана от поколения наред

Българската независимост е плод на усилието и жертвоготовността на поколения наред, която продължаваме да браним и съхраняваме и в наши дни. Манифестът към българския народ, провъзгласил Независимостта през 1908 година остава траен белег за национално и държавническо поведение, в името на което България днес е равноправен член на НАТО и ЕС

Това написаха от пресцентъра на ДПС във фейсбук от името на лидера на Движението Мустфа Карадайъ.

Днес 22 септември, честваме 112 години от едно от най-паметните събития в българската история – обявяването на Независимостта на България.

"Българската независимост е плод на усилието и жертвоготовността на поколения наред, която продължаваме да браним и съхраняваме и в наши дни. Манифестът към българския народ, провъзгласил Независимостта през 1908 година, остава траен белег за национално и държавническо поведение, в името на което България днес е равноправен член на НАТО и ЕС.

Трябва ясно да съзнаваме, че само обединени от обща кауза и от общи ценности можем да постигнем благоденствие и просперитет и да гарантираме успех и достойно място на страната ни в обединена Европа.

Нека днес да отдадем заслужена почит към всички онези, които ни дадоха своя пример за единство и национална отговорност!

От мое име и от името на Движението за права и свободи ви пожелавам да бъдете горди, свободни и активни участници в запазването и отстояването на демокрацията и независимостта."

Мустафа Карадайъ,

Председател на ДПС