ДПС - Ново начало подкрепи иновациите в сектор “Образование” на семинар в Пловдив

По време на срещата беше представено автоматизирано тестване изпитване на ученици

Политика
20:14 - 18 Октомври 2024
1189
ДПС - Ново начало подкрепи иновациите в сектор “Образование” на семинар в Пловдив

ДПС - Ново начало  организира семинар  на тема “Преход от традиционното към дигиталното  оценяване в училище“. Домакин на срещата бе ДПС - Ново начало - Пловдив. В семинара участваха Искра Михайлова, зам.-председател на ДПС и водач на листата на ДПС-Ново начало в 25 МИР София и Пазарджик, Станислав Анастасов- зам.-председател и водач в листата в Пловдив-град.

Пред участниците Искра Михайлова представи  накратко приоритетите на ДПС- Ново начало за управление на страната. Като определи сектор „Образование“ като  приоритет, чиято значимост рефлектира върху всяка една сфера. 

По време на срещата беше представено автоматизирано тестване е на ученици, което е иновативен български продукт.

Водачът на Пловдив-град, Станислав Анастасов  се обърна към присъстващите:

“Тук сме, за да си говорим за образование. Но не да си говорим за високопарни стратегии, да не говорим за обещания, които вече обраснаха от многогодишна употреба и да не си говорим за намеренията на политически сили. Няма да говорим за програми, а започваме последователни разговори с хора, които разбират как се случва образованието в България и с хора, които знаят какво трябва да се направи за него.

Благодаря на Александър, който е създател на приложението и който ще демонстрира иновативен български продукт, създаден от млад човек за сферата на образованието. Това е една от стъпките да покажем, че образованието и цялата система не е една бездънна яма, в която държавата трябва да хвърля пари, а е умения, знания и самочувствие за учители и ученици. Това означава просперитет и бъдеще. Всички тези приказки за просперитет и бъдеще обаче, без да се обърне внимание на образованието, няма да можем да говорим за просперитета на страната ни. За нас е чест и удоволствие да покажем, че предлагаме ново начало с помощта на експерт и млад човек, представящ иновативен подход, който е възможност за цялата система. Надявам се това да е първа среща от поредица срещи за иновативни решения и ползи за българските учители и ученици.

Често се говори за Изкуствен интелект, за българския принос в AI. На тази среща видяхме такава демонстрация. За това работи Новото начало., каза в заключение Станислав Анастасов.

В семинара участие взеха   представители на училища от областите Пловдив, Кърджали, Хасково и Пазарджик, както и над 50 учители,  част от които са  били от екипа по  разработването на приложението.   Присъстваха и кандидатите за народни представители от ДПС- Ново начало    за Пловдив- град - Небие Кабак и Красимир Асенов, Фатима Йълдъз – кандидат от листата на 01 МИР Благоевград, Чавдар Здравчев, Надя Манолова, Румяна Хасанова – кандидати  от листата на Пловдив област.