ДПС подкрепя правителство на новите партии в НС (НА ЖИВО)

Политика
15:08 - 09 Април 2021 (обновена)
8559
ДПС подкрепя правителство на новите партии в НС (НА ЖИВО)

ДПС няма да подкрепи правителство на ГЕРБ или БСП. Това обяви лидерът на Движението Мустафа Карадайъ на пресконференция, като аргументира решението си така: "Това са срутили се партии". 

Водени от грижата за хората и страната, както се изрази той, ДПС би подкрепило кабинет на новите партии в новия парламент, но с ясни и точни цели. Карадайъ даде заявка партията му да не участва в такова правителство. 

"Можем да предложим конкретни цели - борбата с ковид и икономическите и социалните мерки за гражданите, плана за възстановяване и устойчивост на ЕС", уточни той. Това е много ясно решение, подчерта лидерът на ДПС. 

Той призова всички партии и коалции, влизащи в новия състав на НС, за диалог. 

И отчете отлични резултати на Движението от парламентарните избори: "ДПС е единствената партия от предишното Народно събрание, която увеличи своя резултат на тези избори. Докато другите две основни партии: БСП и ГЕРБ, загубиха над 300 000, другата над 450 000 гласа или 20 и 37 мандата, ние увеличихме своите гласове с 20 000, а мандатите си с над 4. От ДПС започнахме промяната от себе си. Още на изборите за членове на ЕП слоганът ни беше “Ние залагаме на младите“. На местните също заложихме на младите. На тези избори едни от най-младите листи бяха на ДПС. Започнахме промяната от себе си".