ДПС потвърди новината на Lupa.bg за Орешарски

Политика
16:23 - 27 Септември 2021
5424
ДПС потвърди новината на Lupa.bg за Орешарски

"В най-скоро Оперативното бюро на ДПС ще вземе решение за издигане на кандидатура за президент", заяви пред БНР Рамадан Аталай от ДПС. В отговор на въпрос той уточни, че дали кандидатът ще бъде Пламен Орешарски или някой друг ще стане ясно след заседанието на партийния орган. Миналата седмица доц. Орешарски бе разкрит първо от Lupa.bg като потенциален кандидат-президент на Движението. 

"Смятаме, че президентската институция е сериозна. Необходим ни е президент, който ще бъде балансьор, президент, който ще обединява нацията, ще представя България на необходимото равнище и ще спазва всички закони и Конституцията на Република България", каза още Рамадан Аталай.

Според него в тези критерии едва ли ще могат да се включат толкова много кандидати колкото кандидатите за министри или премиери.

В политиката има принцип на изгарянето. Ако едно име излезе в политическото пространство преди да е обявено от съответната политическа партия, този човек няма да е съответния кандидат. Затова смятаме, че името ще бъде официално обявено след като бъде определена кандидат-президентската двойка", каза Рамадан Аталай.