ДПС при президента : Ако продължаваме да се мразим, провалът е гарантиран

Актуални новини
15:04 - 23 Юли 2021
3506
ДПС при президента: Ако продължаваме да се мразим, провалът е гарантиран

Президентът Румен Радев започна консултации с ДПС на "Дондуков" 2. 

"Аз се надявам, че начинът на търсене на решение за съставяне на кабинет е друг, затова се радвам, че вашата парламентарна група е тук, обърна се към ДПС Радев. 

"Вие знаете какви са очакванията на обществото - за демонтаж на порочното управление. Всичко това поставя отговорна задача пред Народното събрание да излъчи правителство.

Този път формулата е различна – не търсене на коалиция, а обединение около ясни цели, не около персоналния състав на Министерски съвет. И вашата парламентарна група може да бъде много полезна", 

подчерта държавният глава. Той напомни, че предстоят да се решават и важни проблеми, като този за Плана за възстановяване и устойчивост.

"Ако продължава политиката на противопоставяне и омраза, провалът е гарантиран. Сега от нас се иска трудното  - да започне истинският диалог за бъдещето на страната", каза в отговор председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. 

Да, може би от историческа важност е съставянето на правителство с ясни приоритети и срокове на изпълнение. Но по-важното е каква програма ще се изпълнява, добави той. 

"След 2017 г. ние призовавахме да се направи програма с ясни национални приоритети и да се търси подкрепа в НС около програма. За съжаление до днес това не се случи – но днес има добра основа за диалог това да се случи. Ние от ДПС не веднъж заявявали, че сме гарант за сигурността и стабилността в нашата страна", коментира още Карадайъ. 

Ние сме за възстановяване на демокрацията и нормалността в политиката, заключи председателят на ДПС.