ДПС приветства национализирането на лотарията

Йордан Цонев доволен от работата на главния прокурор Иван Гешев

Топ
08:46 - 31 Януари 2020
4337
ДПС приветства национализирането на лотарията

Хазартът ни се нуждае от две неща - много ясна законова регулация и строг контрол. Досега нито регулацията му е била ясна, нито контролът сериозен. Винаги при скандали в хазарта има обвинения в лобизъм. Tака депутатът от ДПС Йордан Цонев коментира хазартната война, разразила се у нас. 

Финансовият министър правилно реши да национализира лотарията. Навремето предложих да има еднакви режими за облагане на хазарта, но не бе прието, каза още Цонев.

Прокуратурата работи по отдавна очакван от обществото начин. Според Цонев обвинител номер 1 изпълнява обещанието си да следва конституционните си задължения.

По казуса плаващ курс лев-евро Цонев заяви, че при кандидатстващите за влизане в чакалнята на еврозоната страни нито една не е имала фиксиран курс на еврото.

И това е по закон. Според Цонев въпросът с паниката около този казус е овладян и парламентът е работил 48 часа за това. Ако обаче ЕЦБ реши курсът лев евро да е 5 към 1, това става реално без възможност за санкция от българския парламент.

Хората обаче трябва да знаят , че ползите от влизането в еврозоната ще са повече от минусите, заяви още финансистът.

Мандатът на финансовия министър е да поддържа точно сегашния курс лев-евро. България тръгва към еврото точно със сигеашния курс и ако това не се приеме, излизаме от чакалнята, уточни свършеното Цонев.