ДПС решава кой кой е в ръководството на 26 април

Партията излезе с 25% увеличение на присъствието си в местната власт

Политика
15:53 - 29 Ноември 2019
2266
ДПС решава кой кой е в ръководството на 26 април

ДПС ще проведе отчетно-изборна конференция на 26 април 2020 г. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на пресконференция след заседание на Централния съвет на партията. Датата на конференцията съвпада с датата на съдебна регистрация на ДПС и 30-я юбилей на Движението. 

"Централният съвет определи и критериите и базата за определяне на делегати на предстоящата национална конференция ,а именно базата са изборите за народни представители от 2017 г. и на всеки 500 действителни гласа се пада по един делегат“, допълни Карадайъ.

Днес Централният съвет обсъжда и анализ на изборните резултати. "Анализът беше много задълбочен и конструктивен. Като се отчете, че безспорно изборните резултати са много добри за ДПС. Избрани от ДПС, което прави над 25 % увеличение. Освен това са избрани 916 общински съветници. 18 % са и 47 кметове на общини от 265 и 681 кметове на кметства са избрани от ДПС", каза Карадайъ.

"Като изборен резултат - резултатите са много добри. Още един показател за тези избори - ДПС на парламентарните избори 2017 г. имаше около 315 хил. гласа, на европейските избори около 320 хил. гласа, за общински съветници на местните избори има около 310 хил. гласа, което дава повод и основание да твърдим, че няма друга политическа партия, която на парламентарни, на избори за членове на ЕП и на местни избори да има еднакъв изборен резултат в партийния вот", заяви лидерът на Движението.

Иначе Карадайъ отправи апел към всички политически формации да започнат борба с арогантността и цинизма на управлението и да подемат война с омразата и агресията, с разделението и противопоставянето, за да гарантират демократичното евроатлантическо развитие на страната.

„За да извършим нужните реформи и да реализираме ускорено догонващо икономическо развитие на България“, каза Карадайъ и уточни, че това е поместено в декларация на Централния оперативен съвет на партията.
„Този феномен обикновено се проявява в законодателните органи на управление и на централно и на местно ниво. Най-вече и в изпълнителната власт на централно и местно ниво. Ние не се изключваме от този процес, затова правим общ призив към всички. Мисля, че бях ясен“, заяви още той.

За посещението на премиера Бойко Борисов в САЩ, Карадайъ коментира: „Мисля, че хората, които бяха на посещение в САЩ и самите кадри, показаха съдържанието на това посещение. Преди самото посещение имаше ред отрицания, които бяха в основата на самото посещение, така че сигурно коментарите и анализите тепърва предстоят. Да видим и резултатите".