ДПС се разсърди заради протеста пред партийната централа

Политика
15:26 - 29 Септември 2020
3310
ДПС се разсърди заради протеста пред партийната централа

Нереализирани политици или кандидат-политици се опитват да използват ДПС като трамплин към властта. С анти ДПС реторика идват на власт и се опитват да станат център на медийния интерес.

Това заяви преди минути лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по повод вандализма на протеста спрямо централата на партията. "Трудно е да се приеме ситуацията, при която протестиращи си позволяват да поругават национални символи като герба и трибагреника", каза Карадайъ. 

Той съобщи, че десетки декларации са затрупали централата на ДПС, веднага след като организаторите на протеста срещу правителствотоориентирали гнева си срещу опозиционната ДПС. 

"Тези процеси показват липса на перспектива и идеи у организаторите на протеста", коментира още Мустафа Карадайъ.

"ДПС предупреди преди 11 г. - най-лошото е мутризацията на политиката. От 4 г. ДПС последователно иска оставката на това правителство. Организаторите на протеста, които довчера бяха партньори и клакьори на ГЕРБ, днес се сетиха да протестират пред централата на опозиционна партия", каза още лидерът на партията. 

Карадайъ беше категоричен, че в тази ситуация единственото разумно поведение би било намиране на решение за излизане от политическата криза, докато не е станало твърде късно. "Отлагането на решението на кризата днес може да е с по-тежки последици утре", предупреди той.