ДПС се събира за конституцията

Актуални новини
15:20 - 20 Август 2020
5938
ДПС се събира за конституцията

В началото на септември ръководството на Движението за права и свободи се събира на извънредно заседание. Депутати от ДПС съобщиха пред Lupa.bg, че Централният съвет на партия ще бъде свикан, за да се вземе решение каква ще е позицията на парламентарната група по темата за нова конституция.

До момента нито един народен представител или член на Движението за права и свободи не се е изказал публично относно идеята на премиера Бойко Борисов да бъде свикано Велико Народно събрание и да бъде приет нов основен закон. 

„В началото на септември ще се съберем и ще вземем общо решение каква да бъде нашата позиция, защото това не е играчка..! Общо взето, Бойко Борисов се опитва да тупа топката”, беше лаконичният коментар на член на Централното оперативно бюро на партията.   

Всъщност, пред ДПС стои още една важна точка в дневния ред – провеждането на партийна конференция, която да избере председател на движението. Все още обаче няма никаква яснота кога ще се случи това, защото конференциите събират 1500 души на едно място. А никой не може да даде отговор кога ще стихе епидемията от коронавирус и съответно – кога ще отпаднат извънредните мерки за безопасност.

В ДПС обаче имат обяснение за безпринципното поведение на Веселин Марешки относно темата за конституцията и Велико Народно събрание.

„За какво им е Марешки – ГЕРБ и „Обединени патриоти” заедно с независимите събират достатъчно подписа, за да внесат този законопроект. Той сам се бута, за да си вдига цената и да го потърсят”,

подхвърли депутат от парламентарната група на Мустафа Карадайъ.