ДПС скочи срещу интервюто на Петков за "Обзървър"

Премиерът разпространил неистини срещу Движението и Пеевски

Актуални новини
12:25 - 23 Март 2022
3296
ДПС скочи срещу интервюто на Петков за "Обзървър"

Премиерът разпространи неистини срещу ДПС и народния представител Делян Пеевски в "Обзървър". Олигархът Иво Прокопиев говори чрез Кирил Петков. Няма да позволим опити за дискредитация. Така от пресцентъра на Движението коментираха думите на Петков от началото на седмицата пред престижното издание по повод санкциите, наложени по Закона "Магнитски" в САЩ спрямо Делян Пеевски. "Интересно как от 8000 километра виждат корупцията у нас...", гласеше част от мнението на Петков.

Ето какво пишат от ДПС в отговор:

"В публикувано в английското издание „Обзървър“ на 20.03.2022г. интервю с българския министър-председател Кирил Петков, последният за пореден път публично разпространи неистини и манипулации, уронващи престижа както на ДПС, така и на народния представител г-н Делян Пеевски.

ДПС изпрати остра позиция до изданието, в която заявихме, че няма да толерираме неверни и недоказани твърдения от страна на лица, заемащи отговорни постове в България, чиято цел е единствено да дискредитират Движението за права и свободи и свързани с партията политически лица, в услуга на своите задкулисни ментори.

Наясно сме, че и тази атака спрямо ДПС е инспирирана от олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев, който за пореден път използва политическите си говорители във властта, за да дискредитира опонентите си и същевременно, чрез постоянни инсинуации, да скрива от обществеността прокарването на собствените си икономически интереси.

От друга страна, провалът на настоящото управление и действията на властимащите, които подмениха надеждите на хората за промяна с погазване на основни права и свободи, с беззаконие и потъпкване на принципите на демокрацията и европейския правов ред, не може да бъде маскиран с активни медийни мероприятия и с недоказани твърдения по адрес на представителите на опозицията.

От ДПС вярваме, че обществото трябва да бъде информирано за истината и за фактите. Вярваме също така, че медиите са призвани да търсят обективната истина, основана единствено на реални факти, и ние ще направим всичко възможно тя да бъде намерена. Но същевременно няма да позволим каквито и да било опити за дискредитиране на политическата партия и на дългогодишно свързани с нея политически лица.

По реда на парламентарния контрол ДПС ще отправи въпроси до министър-председателя Кирил Петков относно разпространените от него неистински твърдения в „Обзървър“, като заявяваме, че всеки опит за продължаване на тази линия на противопоставяне с ДПС или с негови народни представители от страна на българското правителство и лично от Кирил Петков, основаващ се на неистини и манипулации, не води до нищо конструктивно, не е в интерес на българските граждани и ще среща незабавната реакция от страна на Движението за права и свободи".