ДПС вече гледа към евроизбори 2024

Свят
12:15 - 20 Юни 2023
1830
ДПС вече гледа към евроизбори 2024

ДПС вече гледа към евроизборите догодина. Лидерът на АЛДЕ и евродепутат Илхан Кючюк обяви среща: „Към избори за Европейски парламент през 2024 г.“ в Дома на Европа в центъра на София на 22 юни. 

"Предвид предстоящите избори през 2024г., събитието предоставя уникална възможност за размяна на мнения, свързани с въздействието на разширяването върху демокрацията, правата на човека и икономическия просперитет и за това как либералите следва да оформят визията за обединена и приобщаваща Европа. Това е и идеалната среда да обсъдим какво означава Европа за гражданите и какви очаквания имат спрямо по-нататъшната интеграция на България, като една от последните страни, присъединили се към ЕС", пишат организаторите. 

Участие в срещата ще вземат председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, Анна Щюргх – член на комисията за изготвяне на манифеста на АЛДЕ, доц. д-р Харалан Александров – социален антрополог, а водещ на събитието ще бъде Антоанета Асенова – член на борда на директорите на Европейския либерален форум.