ДПС вика Томислав Дончев за еврофондовете

Политика
10:31 - 11 Февруари 2021
1805
ДПС вика Томислав Дончев за еврофондовете

ДПС иска изслушване на Томислав Дончев за готовността на правителството за новия договор с ЕС, свързан със структурните фондове за програмния период 2021 - 2027 г., съобщават от партията.

ДПС вече е внесло искането за изслушване в пленарната зала на Дончев в деловодството на Народното събрание.

Поводът за изслушване е готовността на България да представи пред ЕК финалния вариант на Националния план за възстановяване и етапа на подготовка на Споразумението за партньорство за програмния период 2021 - 2027 г, както и на оперативните програми, които ще бъдат финансирани от Кохезионния и Структурните фондове на ЕС.

ДПС припомня, че в началото на предишния програмен период 2014- 2020 г.  имало сериозни трудности при програмирането и подготовката на споразумението за партньорство и на оперативните програма.  Това на свой ред доведе до значително забавяне в одобряването на програмите.

В тази връзка депутатите от ДПС настояват да бъде предоставена информация от Дончев за състоянието на управляващите органи в процеса на програмиране, а също и дали правителството има план за действие по отношение на приемането на тези толкова важни документи.

Вносителите питат „отново ли ще се загуби ценно време, както вече се случи при предходния програмен период 2014 - 2020 г".