ДПС: Всички евроатлантически сили да се включат в съставянето на кабинет

Хората не искат нови избори, заяви от трибуната на НС Йордан Цонев

Политика
09:34 - 19 Юни 2024
3061
ДПС: Всички евроатлантически сили да се включат в съставянето на кабинет

Призовавам всички евроатлантически сили да се включат в съставянето на кабинет и мнозинство, защото това искат всички българи.

За това призова от трибуната на Народното събрание зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев. Той подчерта, че от ДПС може да се очаква много ясна и предвидима политика.

Ние ще продължим да подкрепяме неотклонно Украйна в борбата й срещу агресора!,

заяви Цонев от трибуната и добави, че българите в голямата си част са потвърдили евроатлантиеския избор на страната. "ЕС не е само ценностен изор, той е най-важният инструмент, чрез който да повишаваме жизнения стандарт. Членството ни в НАТО пък дава възможност да защитим сигурността на страната", обясни той. 

"Между политиците и дневния ред на обществото е изкопана пропаст. Второто нещо, което ни казаха хората, е че не искат нови парламентарни изори. Искат стабилност и решаване на техните проблеми. А това са повишаване на доходите, на работните места", обяви Цонев. 

Той допълни, че няма как решаването на тези проблеми да стане в политическата криза, в която перманентно се движи страната през последните три години. "Трябва да се състави стабилно мнозинство и да се излъчи стабилно правителство с хоризонт 4 години", категоричен беше Йордан Цонев.

Снимка: Агнес Методиева