ДПС за Мехмед Дикме: Като беше на софрата, не беше недоволен

Актуални новини
15:20 - 15 Декември 2020
7730
ДПС за Мехмед Дикме: Като беше на софрата, не беше недоволен

Новината, изстреляна от Мехмед Дикме в ефира на Би Ти Ви тази сутрин, че бившият министър ще прави нова политическа формация, която да е алтернатива на ДПС, изненада депутатите от движението.

От 2001 г. до 2005 г. Дикме беше министър на земеделието и горите в правителството на Симеон Сакскобургготски. В края на септември  2007 г. обаче той напусна ДПС и се превърна в основен критик на партията.

„Учуден съм на недоволството на всички, които са били и са израснали в йерархията на ДПС. Защо не са изразили своето несъгласие, когато са били министри?! Както се казва - когато са били около софрата”, с ирония коментира пред Lupa.bg народният представител от ДПС Рамадан Аталай.

Той разглежда този ход на Мехмед Дикме като поредния опит за разцепление на електората. Според Аталай всички бивши членове на ДПС, които сега се изявяват като критици на партията, просто са неудовлетворени от това, че не участват във властта и не са в първите редици на управлението.

„Като министър не съм го чул да изразява неудовлетвореност - тогава мълчеше. За разлика от мен, който никога не съм си държал езика зад зъбите. А такива като него изведнъж стават борци за правда и свобода - но за собствената си правда”, каза още Аталай.

Засега Мехмед Дикме не казва нито кой ще оглави новото сдружение, нито каква ще бъде неговата собствена роля в него. „Със сигурност ще търсим коалиция, водят се разговори с политически формации, които се очаква да бъдат в следващото управление на страната според социологическите прогнози”, загатна само той.