Драго Драганов плака за бащата на „Чай” (СНИМКИ)

Общество
14:42 - 30 Април 2019
16283
Драго Драганов плака за бащата на „Чай” (СНИМКИ)

Драгомир Драганов бе силно разстроен и дълго плака по време на опелото на режисьора на легендарното предаване „Чай” Милан Кузов в столичния храм „Света София”. Известният телевизионер почина на 65 години на Велика събота в навечерието на Великден след тежко заболяване.

В последните години той се бореше с коварна болест, заради която се беше стопил до критичните 50 кила. Затова и опечаленото семейство пожела той да бъде опят в затворен бял ковчег, тъй като иска многобройните му колеги и приятели от БНТ и извън нея да го запомнят с лъчезарната му усмивка.


Повече от 40 години Кузов работи всеотдайно за множество публицистични предавания, сред които „Денят започва с култура”, „БНТ Такси”, „Чай” и др. 

Драго Драганов и Христо Пимпирев заедно с дъщерята на Милан Кузов - Яна


Всъщност, именно Милан Кузов е основател на гледаното и обичано от зрителите предаване „Чай”, което стартира в ефира на БНТ през 1999 г. Хората свързват неделното сутрешно шоу с водещия Драгомир Драганов, който оттам се сдоби с прякора си Драго Чая, но Милан Кузов е истинският двигател на предаването и на практика негов баща. Той координира темите и гостите, подбира репортерите, въобще - облича артистичните идеи на Драго Чая в стегнато 90-минутно предаване. Когато преди години БНТ реши да спре „Чай”, Кузов го преживя тежко.

Бившият генерален директор на БНТ и настоящ шеф на Дирекция "Информация" Уляна Пръмова също се прости с режисьора


Днес на поклонението в „Света София” Драго Драганов искрено тъжеше за своя колега, с които има незабравими професионални и лични моменти. Да ес сбогуват с Милан Кузов дойдоха бившият генерален директор на БНТ и настоящ шеф на Дирекция „Информация” Уляна Пръмова, журналистите Бойко Станкушев, Георги Кузмов, Панайот Денев, Сашо Йовков, Евгения Атанасова, Георги Тошев, както и много режисьори, оператори и дългогодишни служители на националната телевизия.

Милан Кузов заедно с проф. Христо Пимпирев е един от основателите на Българския антарктически институт. Самият Пимпирев също дойде в старинния храм да се сбогува с приятеля си.

И Георги Тошев тъжи за Милан Кузов


Кузов бе женен за дългогодишната тонрежисьорка в БНТ Габриела Жекова. Двамата са родители на младата актриса Яна Кузова, нашумяла с ролята си в сериала „Забранена любов”. Сега тя играе в Театър „Възраждане”.

Милан Кузов е син на един от първите оператори в телевизията Алеко Кузов, както и брат на оператора ат БНТ Ивайло Кузов, който уви също си отиде от коварна болест преди години.

Евгения Атанасова също бе в църквата "Света София"


Кузов бе женен за дългогодишната тонрежисьорка в БНТ Габриела Жекова (в средата)


Георги Кузмов се прощава с Кузов


Снимки: Булфото